Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Αρνητική για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)

που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, η γνωμοδότηση της σημερινής διοίκησης του δήμου.

Το σημαντικότερο από τα 6 θέματα που υπήρχαν στην Ημερήσια Διάταξη της χθεσινής 7ωρης περίπου... συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν αυτό που αφορούσε την γνωμοδότηση του οργάνου επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που άπτεται της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η εισήγηση της διοίκησης "Δύναμη Πολιτών-Άρης Βασιλόπουλος" ως προς την ΜΠΕ ήταν αρνητική. Την εισήγηση υπερψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. H επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δανάη Γκούμα ήταν αρνητική τόσο για την ΜΠΕ όσο και για την εισήγηση της διοίκησης. 

Καταψήφισαν την εισήγηση όλα τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης ("Ένωση Δημοτών", "νέο-Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία", "Ζούμε Μαζί", "Νέα Προοπτική"). Ενώ λευκό ψήφισε η επικεφαλής του συνδυασμού "Μπροστά" Βάσω Αγαγιώτου. 

Πλέον το μπαλάκι... πηγαίνει στο Υπουργείο (ΥΠΑΠΕΝ) που είναι και η αρμόδια αρχή για την απόφαση που αφορά την έκδοση ή μη της άδειας κατασκευής. 

Πριν την συζήτηση των εντός ημερήσιας διάταξης θεμάτων τέθηκαν προς την διοίκηση και άλλα σημαντικά ζητήματα/ερωτήματα όπως πχ για το θέμα που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά το κυλικείο του νεκροταφείου. Θέμα που όπως όλα δείχνουν θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.