Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικές ανακοινώσεις από...

τον δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε", κ. Η. Δρούλια. Η συνάντηση αυτή μας κάνει να αισιοδοξούμε καθώς η πλευρά των "Κτιριακών Υποδομών Α.Ε" μας διαβεβαίωσε πως το έργο του 3ου Γυμνασίου-3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας είναι ώριμο και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ '14-΄20, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Δεκεμβρίου. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της Β΄ Σχολικής Επιτροπής, Γιώργος Ανεμογιάννης, ενώ εκ μέρους της επιτροπής διεκδίκησης για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέως και Κηδεμόνων, Τ. Κωνσταντινίδης και ο Γ. Οικονόμου. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

 --------------------------------------------------------------------------- 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ: 

Υποψήφιους Εργοδότες, Ελεύθερους Επαγγελματίες και Τοπικούς Επιχειρηματίες 

Διαδημοτικό Πρόγραμμα Στέγασης και Επαγγελματικής Επανένταξης Αστέγων 

Τέσσερις γειτονικοί δήμοι της Αττικής, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ως δικαιούχος και οι Δήμοι Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου ως εταίροι, υλοποιούν το διαδημοτικό πρόγραμμα στέγασης και επαγγελματικής αποκατάστασης αστέγων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν συνολικά 35 πολίτες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα πέρα από τις στεγαστικές δαπάνες για όλους τους ωφελούμενους, θα επιδοτήσει παράλληλα την επαγγελματική αποκατάσταση και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 19 πολίτες (καλύπτοντας το βασικό μισθό και τις ασφαλιστικές εισφορές για χρονικό διάστημα έως και ενός έτους). 

Πιο συγκεκριμένα οι δεκαεννιά πολίτες του προγράμματος που αναμένεται να ενταχθούν στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης διακρίνονται ως εξής: 8 ωφελούμενοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ/Ε) 8 ωφελούμενοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ/Ε) 3 ωφελούμενοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π/Ε) Σε αυτό το πλαίσιο, καλούνται οι εργοδότες και οι τοπικοί φορείς στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και εταιρίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στονκ. Κυρανάκη στο τηλ: 210 2793916. 

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος Αριστείδης Βασιλόπουλος Ο Δήμαρχος ΗρακλείουΑττικής Νικόλαος Μπάμπαλος Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσος 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων