Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Ξεκάθαρη η θέση του συνδέσμου Μικρασιατών

για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ «ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ», ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 19/10/2015 ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. 

Νέα Φιλαδέλφεια 19 Νοεμβρίου 2015 

Το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού Συνδέσμου μας εκφράζοντας τις απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Μικρασιατών προσφύγων που κατοίκησαν και δημιούργησαν αυτή τη πόλη, θεωρεί ότι ο καταλληλότερος χώρος για την ανέγερση του γηπέδου είναι αυτός που πριν 88 χρόνια παραχωρήθηκε από το κράτος « για τις αθλητικές ανάγκες των παιδιών των προσφύγων». 

Επίσης είναι γνωστό ότι αποτελούν πλέον νόμο του κράτους οι όροι ανέγερσης του γηπέδου με την σύμφωνη μάλιστα γνώμη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του συμβουλίου της επικρατείας, που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα αυστηρό για τα περιβαλλοντολογικά θέματα. Υπενθυμίζουμε ότι το συμβούλιο της επικρατείας το 2004 έβαλε φραγμό στα τότε σχέδια για την ανέγερση του γηπέδου που έπλητταν το περιβάλλον και δεν ήταν σε αρμονία με τον οικιστικό ιστό της πόλης μας. 

Επίσης είναι γνωστό ότι όλες οι αρμόδιες κρατικές αρχές, τόσο τα τη διάρκεια των προηγουμένων κυβερνήσεων όσο και αυτής έχουν εγκρίνει τα σχέδια της ανέγερσης και τους περιβαλλοντολογικούς όρους που την διέπουν. 

Η μελέτη που παρουσιάζει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος και που μάλιστα πληρώθηκε από το δημοτικό μας ταμείο, αποτελεί άποψη ενός ιδιωτικού φορέα και επομένως μπορεί να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα της . 

Θεωρούμε ότι για την περιοχή μας, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής εδώ της Νέας πατρίδας των μικρασιατών προσφύγων που εμείς εκφράζουμε, ότι πρέπει χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση ο δήμος σε κοινή πορεία με την ΑΕΚ , να βοηθήσει άμεσα στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ "ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ" 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Τριανταφύλλου         Χρήστος Κοπελούσος