Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Εκδηλώσεις της Κυριακής

 στη Στρούγκα...

Αυτή την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι δραστηριότητα για παιδιά στη Στρούγκα. Περισσότερες λεπτομέρειες στην επισυναπτόμενη αφίσα. Στις 8.30 μμ, Το αφιέρωμα στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο συνεχίζεται με το γαλλικό "νέο κύμα" και την ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ "Με κομμένη την ανάσα". Ο Μισέλ Πουακάρ είναι ένας μικροκακοποιός που καταζητείται για το φόνο ενός αστυνομικού. 

Η Πατρίσια Φρανκίνι είναι μια ατίθαση Αμερικανίδα φοιτήτρια που πουλάει τη Herald Tribune στους δρόμους του Παρισιού. Εκείνη τον κρύβει και ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους. Οι αστυνομικοί όμως σιγά σιγά τον πλησιάζουν και έτσι σχεδιάζει την απόδρασή του στην Ιταλία, μαζί φυσικά με την όμορφη αγαπημένη του. Θα τα καταφέρει να ξεφύγει;... Η ταινία σύμβολο του γαλλικού νέου κύματος και του μοντέρνου κινηματογράφου, που σηματοδότησε το πέρασμα του σινεμά σε μια νέα εποχή, nouvelle vague, και την εμφάνιση ενός από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς του, του Ζαν Λικ Γκοντάρ. 

Το σενάριο γραφόνταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων από τον Τριφό, προκαλώντας έτσι μια φυσική αγωνία στους ηθοποιούς, οι οποίοι δε γνώριζαν την εξέλιξη της πλοκής. Ενα περίπλοκο love story όπου βλέπουμε και από τις 2 πλευρές τι ζητούν και τι νοιώθουν, χωρίς μελό. Ασπρόμαυρη αισθητική και ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τις σκιές... 

Δείτε το τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=-3UsX-UNFII