Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Παιδικές φαντασιώσεις

Γράφει ο Σπύρος Καβακόπουλος

Από τη μια κουστουμάκι χωρίς γραβάτα κι απ' την άλλη δήθεν κομάντο με στολή παραλλαγής. Αλήθεια ποιος τους υποχρεώνει στο ντύσιμο αυτό και δεν υποχρεώνονται στο εθιμοτυπικό ντύσιμο εργασίας - γραβάτας, που επιβάλλουν τα συμβούλια υπουργών Ευρώπης, ΟΗΕ κι αλλού;;; 

Ανώριμοι άνθρωποι, σαν τα αγοράκια τις αποκριές που φοράνε στολή κομάντο για να φαντασιώνονται, ίδιας φαντασιακής νοοτροπίας με των χρυσαυγιτών. Κάποτε εμείς της τρίτης ηλικίας, ως νέοι στη χούντα, αριστεροί κυρίως, αλλά και δεξιοί, για να ειρωνευτούμε τους στρατοκράτες και ακόμη για να δείξουμε την αντίθεσή μας προς τους πολέμους (Βιετνάμ, Καμπότζη κλπ), φοράγαμε στρατιωτικά τζάκετ, που κάποια στιγμή έγιναν και μόδα. Τα φόραγε θυμάμαι και ο ειρηνιστής Τζων Λένον. 

Τώρα από τους αριστοδέξιους γίνεται στολή - καμάρι. Ποιος να το φανταζότανε τότε, ότι αριστερός "αντικομφορμιστής - αγράβατος" Έλληνας πρωθυπουργός, θα φόραγε τζάκετ για να καμαρώσει για κάτι που δεν ταιριάζει με τις ευθύνες και τον ρόλο του. Αν θέτε κοι να είστε αντικομφορμιστές, πηγαίνετε με το σπορ μπουφανάκι σας και αφήστε το άκρως συντηρητικό στρατιωτικό μπουφάν, που είναι στολή μόνον για στρατιωτικούς. 

Όπως και να το κάνετε κομάντο και στρατηγοί δεν μπορείτε να γίνετε, αφήστε τις παιδικές σαχλαμαρίτσες και φορέστε τουλάχιστον αυτά που επιβάλει η εθιμοτυπία στα διεθνή φόρα για να μην γινόμαστε διεθνώς γραφικοί.