Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Φτάσαμε στη βρύση μα δεν ήπιαμε νερό..

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΟΝΦ:

Και όμως, δεν τα καταφέραμε. Παρά την μεγάλη ομολογουμένως προσπάθεια όλων των αθλητών της ομάδας μας, τακτικών και αναπληρωματικών, και φέτος, τη δεύτερη φορά που συμμετείχαμε στην τελική φάση του ομαδικού πρωταθλήματος της Α Εθνικής δεν κατορθώσαμε να μπούμε στην 20άδα και να παραμείνουμε στη μεγάλη κατηγορία και του χρόνου ξεκινήσουμε άλλη μια φορά από τον προκριματικό όμιλο της Α Εθνικής. Όμως το 2015 δεν είναι 2013. 

Καμία σχέση δεν είχε η προσπάθεια, οι ευκαιρίες, η συνολική εμφάνιση του ΣΟΝΦ με την παρθενική του συμμετοχή το 2013. Η ομάδα σαφώς πιο δεμένη, πιο ώριμη, διεκδίκησε με αξιώσεις την παραμονή της μέχρι και τον τελευταίο γύρο, έφτασε πολύ κοντά, άγγιξε την πηγή , μα δεν κατάφερε να πιει νερό. Ωστόσο η (πολύ) πικρή γεύση που άφησε το εντελώς οριακό αποτέλεσμα του τελευταίου γύρου, δεν μηδενίζει την προσπάθεια αθλητών και συνοδών, την σημαντική εμπειρία που αποκομίσαμε όλοι μας.Ούτε οι πραγματικά πολλές άτυχες στιγμές μας κάνουν να μη βλέπουμε τις υπαρκτές αδύνατες πλευρές μας. 

Στο χέρι μας είναι να αξιοποιήσουμε τόσο σκακιστικά όσο και γενικότερα τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός, ιδιαίτερα όταν διεξάγεται σε ένα επίπεδο που φτάνει σε τέτοιο βαθμό έντασης που μας ωθεί να ανακαλύψουμε και να ξεπεράσουμε τα όριά μας τόσο σαν άτομα όσο και σαν ομάδα. Χαρούμενοι για το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είμαστε. Είμαστε όμως περήφανοι για την ομάδα μας, για τον αγώνα που δώσαμε στηριζόμενοι αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις: χωρίς «μεταγραφές» και επαγγελματίες ξένους, με πενιχρά οικονομικά μέσα αποδείχνουμε πως μπορεί ένα εντελώς ερασιτεχνικό σωματείο να θέτει και να κατακτά υψηλότερους αγωνιστικούς στόχους χωρίς να νοθεύει την ψυχή του. Πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε και θα επιστρέψουμε. 

Καλύτεροι και πιο δυνατοί. . Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συμμετοχή στο ΣΟΝΦ στην Α Εθνική στην ιστοσελίδα του: http://www.sonf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1274:-2015-&catid=44:2011-03-09-17-08-46&Itemid=92 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ 2117056447 - www.sonf.gr