Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Παιδικό θέατρο, κινηματογράφος


κι αλληλεγγύη στη Στρούγκα

Αυτή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 18.00 θέατρο για παιδιά στη Στρούγκα: "Ο γάμος της Ανεμί… ή μαγειρεύοντας μια ιστορία!" βασισμένη στο παραμύθι 

«Ο γάμος της Ανεμί» του D.L'Homme Ένα ασυνήθιστο παλάτι με πλουσιοπάροχα εδέσματα, μια πριγκίπισσα που δε θέλει καθόλου να τα δοκιμάσει, μια χώρα γεμάτη λαιμαργία. 

Τι συμβαίνει στην κουζίνα του παλατιού όταν όλοι φεύγουν; αφήγηση, παιχνίδι, μουσική, συμμετοχή στη δράση από την ομάδα PLAN …BEE στις 20.30 η πρώτη κινηματογραφική προβολή του αφιερώματος "διαδρομές στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό κινηματογράφο", που αφορά το κίνημα του Ιταλικού Νεορεαλισμού: 

 "Κλέφτης ποδηλάτων" του Βιτόριο ντε Σίκα, 1948 

Ένα γεμάτο αγωνία τσούρμο ανέργων περιμένει να ακούσει ένα καλό νέο από τον υπεύθυνο του γραφείου εύρεσης εργασίας. Η τύχη χαμογελά σε κάποιον άνδρα που ονομάζεται Αντόνιο Ρίτσι, ο οποίος επιλέχθηκε από το Δήμο της Ρώμης να εργαστεί ως αφισοκολλητής. Η δουλειά όμως απαιτεί ποδήλατο και ο Ρίτσι δεν έχει πια, το έχει δώσει ενέχυρο. Έτσι, θα πει ψέματα, θα πάρει τη δουλειά και μαζί μια ωραία στολή. Μέχρι αύριο πρέπει να βρει ένα ποδήλατο. Η γυναίκα του έχει τη λύση: δίνει ενέχυρο τα σεντόνια της προίκας της και το ποδήλατο επιστρέφει στην οικογένεια. Πριν ξημερώσει οι ποδηλάτες-αφισοκολλητές ξεχύνονται στους δρόμους. Ανάμεσά τους και ο, ευτυχισμένος ακόμα, Ρίτσι. Την ώρα όμως που ανεβασμένος στη σκάλα του κολλά μια αφίσα που διαφημίζει την τελευταία ταινία της Ρίτα Χέιγουορθ, κάποιοι του κλέβουν το ποδήλατο. Η Ρίτα Χέιγουορθ κοιτά χαμογελαστή από τον τοίχο τον Ρίτσι να κυνηγά απεγνωσμένα τον κλέφτη... 

Σε κάθε άνοιγμα του χώρου μετά τις 21.00 συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Αυτή την εβδομάδα στο καφενείο της Πέμπτης, το αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ της Παρασκευής και στις εκδηλώσεις της Κυριακής.