Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Ανακοινώσεις από τον...

δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Ανοιχτό Κάλεσμα στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ ARTABILITY

Σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στο τριήμερο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ χορού, μουσικής, θεάτρου και εικαστικών τεχνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2016 στην Πόρτα Ανοιχτή, στο πλαίσιο του Προγράμματος ARTABILITY.

 Παρακαλούμε θερμά για την προώθηση αυτής της ενημέρωσης σε τοπικούς φορείς/συλλόγους/οργανώσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση ατόμων, με και χωρίς αναπηρία, που θα ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν στο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με την Αλεξία Χαμόδρακα, 8.30-16.00, στο 210 9622290 (εσωτ. 214). Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.
---------------------------------------------------------------------- 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ-ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

Εναρξη μαθημάτων 21.10.2015 

---------------------------------------------------------------------- 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Φροντίζουμε το πράσινο-συμμετέχουμε στην ανακύκλωση» με τα σχολεία του Δήμου Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την διοργάνωση περιβαλλοντικού προγράμματος για το πράσινο και την ανακύκλωση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ), με την συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών και γονέων, καθώς και εκπροσώπων του συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Στην συνάντηση παρουσιάστηκε μια πρόταση για κοινή δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας ώστε να συμμετέχουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν εμπειρίες από προγράμματα σε σχέση με το πράσινο και την ανακύκλωση, που έχουν υλοποιηθεί στα σχολεία μας. 

Επίσης παρουσιάστηκε η σημαντική εμπειρία του 4ου ΕΠΑΛ Αθηνών, σε σχέση με την ανακύκλωση τηγανέλαιων. Με βάση τα όσα συζητήθηκαν το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά δράσεις για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων των σχολείων, την «υιοθεσία» κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και χώρων του Άλσους, δημιουργία εκπαιδευτικών ανθόκηπων και λαχανόκηπων, κατασκευή και λειτουργία κομποστοποιητών, την συλλογή έντυπου χαρτιού και άλλων υλικών ανακύκλωσης. Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν: με την 1η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλαδέλφειας– Χαλκηδόνος : sxep1@neafiladelfeia.gr με την 2η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, sxep2@neafiladelfeia.gr ή με τη Δ/νση Περιβάλλοντος στα τηλ. 210-2514004, 210 2511969, Α.Γκοντόρα 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

---------------------------------------------------------------------- 

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ. 

Την ευκαιρία να διορθώσουν τυχόν διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα στα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους και σε εκείνα που εμφανίζονται στους αντίστοιχους λογαριασμούς της ΔΕΗ (και συνεπώς χρησιμοποιούνται για τη δημοτική φορολογία), δίνει ο Δήμος Φιλαδέλφειας– Χαλκηδόνος στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου (Δημαρχείο, Λ. Δεκελείας 97) έως τις 31/12/2015, για να δηλώσουν τις τυχόν διαφορές. Στο πλαίσιο εξορθολογισμού των δημοτικών τελών, της δίκαιης και αντικειμενικής κατανομής των βαρών στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης, το τμήμα Εσόδων, Περιουσίας & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, έχει προβεί σε εκτεταμένους ελέγχους σε σχέση με τις δηλωθείσες επιφάνειες των ακινήτων στον Δήμο. 

Από τους ελέγχους αυτούς έχει διαπιστωθεί μια σειρά από ανακολουθίες σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα επιφανείας που έχουν δηλωθεί, τη χρήση τους, (επαγγελματική–οικιακή), καθώς και το καθεστώς ηλεκτροδότησης αυτών. Για αυτόν τον λόγο, ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος, στην προσπάθεια του για ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών και της αποκατάστασης των τυχόν αδικιών σε σχέση με τη συμμετοχή όλων στα βάρη που αφορούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, προχωρά στην παραπάνω ενέργεια, προκειμένου να εναρμονιστεί σε πραγματικά επίπεδα η σχέση έκταση ακινήτων – πληρωμή τελών. Σε επόμενο βήμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από 01/01/2016 θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες για την ολοκλήρωση των ανωτέρω ελέγχων. 

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης θα πρέπει να προσκομίζεται άμεσα στο Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας & Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η βεβαίωση διακοπής από την ΔΕΗ μαζί με τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη & Δημοτικό Φόρο, η οποία θα ισχύει από την ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών και εφόσον ο χώρος δεν χρησιμοποιείται καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας: 2132049098, 099 & 101. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων