Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

To μήνυμα του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για τη νέα σχολική χρονιά

Προς τους μαθητές των Γυμνασίων/Λυκείων 

Αγαπητοί Καθηγητές, Μαθητές και Γονείς, 

σήμερα αξιώνεστε για μία ακόμη χρονιά να βρίσκεσθε στον οικείο και φιλόξενο χώρο του σχολείου σας που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του για να σας υποδεχθεί και να στεγάσει στις αίθουσες του τα όνειρα, τις ελπίδες και τις επιδιώξεις σας. Μια καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά σε μια δύσκολη και κατά κοινή ομολογία ιδιόρρυθμη ιστορική και κοινωνική συγκυρία, που όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο στην δική σας πορεία για ολόπλευρη μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια. Σήμερα σε αυτή την εναρκτήριο ήμερα, στέκομαι νοερώς κοντά σας και χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σας, στέκομαι δίπλα σας ως πνευματικός σας πατέρας έτοιμος να συμπαρασταθώ στα όποια προβλήματα και αγωνίες σας. 

Η ζωή είναι δώρο του πανάγαθου Θεού και η κατάκτηση της αποτελεί δικαίωμα όλων μας. Τώρα λοιπόν που πολλοί αγωνιούν για το αύριο ας φροντίσουμε μέσα από τη γνώση και τη πνευματική πρόοδο να σώσουμε το παρόν μας. Εσείς άλλωστε είσθε η χρυσή μας ελπίδα και η εγγύηση πως τα πάντα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα. Εύχομαι σε όλους, μαθητές, καθηγητές και γονείς, να έχετε το φωτισμό και την άνωθεν ενίσχυση του Κυρίου μας στην πνευματική σας καλλιέργεια, Εκείνου που είναι το αληθινό φως και η σοφία, δηλώνω δε απερίφραστα την ηθική και υλική συμπαράσταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και των Ενοριών μας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρη κανένα παιδί πεινασμένο καί κανένα μαθητή να αδυνατεί να έχει ίσα δικαιώματα στη μόρφωση του.

Προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων

Αγαπητοί Δάσκαλοι και Μαθητές,
 σήμερα αξιώνεστε για μια ακόμη χρονιά να βρίσκεσθε στον οικείο και φιλόξενο χώρο του σχολείου σας. Μία καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά για να μπορέσετε μέσα από τα αγαθά που οι δάσκαλοι σας θα σας προσφέρουν να μάθετε και να προοδεύσετε. Σήμερα σε αυτή την ημέρα, στέκομαι δίπλα σας και χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σας. Αντικρύζω τα γεμάτα χαρά πρόσωπα σας και καμαρώνω μαζί με τους γονείς σας. Στέκομαι δίπλα σας ως πνευματικός σας πατέρας έτοιμος να συμπαρασταθώ στα όποια προβλήματα και αγωνίες σας. Η ζωή, παιδιά μου, είναι δώρο του Θεού μας και η κατάκτηση της αποτελεί δικαίωμα όλων μας.

Τώρα λοιπόν που πολλοί αγωνιούν για το αύριο ας φροντίσουμε μέσα από τη γνώση και τη πνευματική πρόοδο να σώσουμε το παρόν μας. Εσείς άλλωστε είσθε η χρυσή μας ελπίδα και η εγγύηση πως τα πάντα μπορούν αν γίνουν πολύ καλύτερα. Εύχομαι σε όλους, μαθητές, δασκάλους και γονείς, να έχετε το φωτισμό και τη βοήθεια του Κυρίου μας στη ζωή σας, δηλώνω δε απερίφραστα την ηθική και υλική συμπαράσταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και των Ενοριών μας, ώστε η νέα σχολική χρονιά να μη βρη κανένα παιδί πεινασμένο και κανένα μαθητή να αδυνατεί να έχει ίσα δικαιώματα στη μόρφωση του. Ευλογημένη Σχολική Χρονιά! Μετά πολλών ευχών και αγάπης Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ Ευλογημένη Σχολική Χρονιά!

Μετά πολλών ευχών και αγάπης 

 Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ