Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Και άλλη τοποθέτηση...

... μέσα σε λίγες μέρες από τον Χρήστο Κοπελούσο

H Τοποθέτηση του Χρήστου Κοπελούσου, αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, στον απολογισμό του πρώτου χρόνου της διοίκησης στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας από την παράταξη Δύναμη Πολιτών 

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες , θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια και να σχολιάσω τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της Δημοτικής Αρχής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/7/2015, με γνώμονα πάντα την εποικοδομητική κριτική και χωρίς να μηδενίσω το έργο της Δημοτικής Αρχής. Όμως συνέβησαν και ειπώθηκαν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα. 

Πριν ξεκινήσω με τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου, θα ήθελα να αναφέρω πως ο απολογισμός ενός δήμου γίνεται με σκοπό την ενημέρωση του Δημότη. Έτσι, λοιπόν, και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία , θα έπρεπε να ενημερωθούν οι δημότες για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μπορέσει ο οποιοσδήποτε δημότης το επιθυμεί να συμμετέχει στη διαδικασία και να πει την γνώμη του, πράγμα το οποίο δεν έγινε: Όσον αφορά το Δήμο και τη διοίκηση θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια θέματα τα οποία ανέδειξα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρώ πως πρέπει να τα πληροφορηθεί ο Δημότης. 

Καθαριότητα: Όλοι γνωρίζουμε πως η καθαριότητα είναι το πρώτο και βασικότερο κομμάτι λειτουργίας ενός Δήμου. Η Δημοτική Αρχή φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη και για αυτό το λόγο μάλλον, δεν έκανε καμία αναφορά στην τραγική και πρωτοφανή κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, πράγμα το οποίο βιώνει ο καθένας μας καθημερινά. 

Επίσης δεν ειπώθηκε τίποτα για το πρόχειρο κλάδεμα των δέντρων, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι από τα κλαδιά και τα καλώδια της Δ.Ε.Η. να είναι μεγάλοι. 

Παιδικές χαρές και Αθλητικοί χώροι: Πλήρης απαξίωση, εγκατάλειψη, βρωμιά, επικινδυνότητα και κανένα σχέδιο συντήρησης παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου. 

Δημοτική συγκοινωνία: Τρία λεωφορεία, αγορασμένα με λεφτά του δημότη, κάθονται και σαπίζουν έξω από το δημοτικό μας νεκροταφείο, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αξιοποίησης τους. 

Ηρώδειο πάρκο: Ένας χώρος αναψυχής και ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό έσοδο για το Δήμο, είναι παρατημένο για μία ακόμη χρονιά ανεκμετάλλευτο, χωρίς να συντηρείται με αποτέλεσμα εκτός από το έσοδο που δεν έχει ο Δήμος, θα υποστεί στο μέλλον και οικονομική ζημία για να επισκευάσει τις βλάβες από την αδυναμία συντήρησης, σε περίπτωση που αποφασίσει να το εκμεταλλευτεί . 

Παιδικοί σταθμοί: Θα ήθελα να θέσω ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Θα μπορέσουμε να καλύψουμε άραγε τις ανάγκες όλων των οικογενειών και πως σκοπεύει η δημοτική αρχή να χειριστεί αυτή την κατάσταση; Οι εποχές είναι δύσκολες και οι γονείς πρέπει να έχουν μία ξεκάθαρη απάντηση. 

Κένταυρος: Οι κωμικοτραγικές στιγμές μου ζήσαμε για το θέμα του Κενταύρου συνέβησαν μετά την λογοδοσία του Δημάρχου αλλά θεωρώ σκόπιμο με την επικοινωνία μας αυτή να τη σχολιάσω: Ο «Κένταυρος» καταλήφθηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών. Δεν σχολιάζω το γεγονός της κατάληψης, προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση ότι ο κ. Δήμαρχος αντί να εφαρμόσει τον νόμο και να προστατέψει το άλσος μας και τη δημοτική περιουσία, επέλεξε την τακτική να κατεδαφίσει τον Κένταυρο τα χαράματα, για να μην έλθει σε αντίθεση με τους δικούς του ανθρώπους. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Χρήστος Κοπελούσος Δημοτικός Σύμβουλος Ένωσης Δημοτών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας