Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

e-ΦΩΝΗ: "Λόγια σταράτα"...

Η άποψη της e-Φωνής της πόλης...

Πέρυσι... την ίδια περίπου εποχή έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το ενδεχόμενο επεισοδίων στην πόλη μας, ένταση σε ουκ ολίγες συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου με ταυτόχρονη παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και τώρα επίθεση με σπασμένα τζάμια και μπογιές στο δημαρχείο στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας.  

Σε κάθε περίπτωση είναι παραπάνω από αυτονόητο ότι ο κάθε δημοκρατικός πολίτης καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες.

Άσχετα με το εάν "δυνάμεις του πολιτικού μας φάσματος" δεν θεωρούσαν στο πρόσφατο παρελθόν τόσο αυτονόητη πράξη, την καταδίκη επεισοδίων, προπυλακισμών πολιτικών προσώπων κλπ. 

Επανερχόμαστε όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό και σημειώνουμε ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης εδώ και πολλά χρόνια ζούσαν σε μία ήρεμη και ήσυχη περιοχή. Χωρίς εντάσεις και επεισόδια. Αν αυτή η κατάκτηση για τους κατοίκους του δήμου μας χαθεί... κάποιοι θα είναι υπόλογοι...

Η διαφύλαξη της ομαλότητας άπτεται σε κάθε περίπτωση πέραν των άλλων και στις ενέργειες της δημοτικής μας αρχής, που στην ανακοίνωσή της αναφέρεται και πάλι σε "εκβιασμούς"... χωρίς όμως να μας λέει και από που προέρχονται αυτοί οι εκβιασμοί. Αφήνοντας γενικολογίες κενές περιεχομένου να πλανώνται στην ατμόσφαιρα! Μιλώντας για αόρατους (;) εχθρούς, που τους πολεμά... χωρίς όμως να τους κατονομάζει!

Ας ελπίσουμε ότι αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο... στην πόλη μας. 

Παραθέτουμε τα σχετικά με το γεγονός δελτία τύπου: 

Δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες ομάδα αγνώστων έσπασαν τζάμια του πρώτου ορόφου και κατέστρεψαν την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, ενώ έγινε αποτυχημένη προσπάθεια -πιθανότατα λόγω του πρωινού της ώρας- να πετάξουν κόκκινη μπογιά στο κτήριο του Δημαρχείου. Η επίθεση έγινε σε συνέχεια των βανδαλισμών που έγιναν στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Η Δημοτική αρχή δηλώνει εδώ και ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου ότι δεν εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται. Οι ιδέες μας και οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις προς τον λαό της πόλης δεν κάμπτονται από πιέσεις οποιασδήποτε προέλευσης. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε σχέδια ομάδων που επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης χωρίς να έχουν έρεισμα στην τοπική κοινωνία». 

Δελτίο Τύπου από το "Ζούμε Μαζί": 

"Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ καταδικάζουμε την άνανδρη και αντιδημοκρατική επίθεση των αγνώστων στο ΠΠΙΕΔ και στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ. Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε αντίθετοι σε δράσεις από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, που έχουν σκοπό να βλάψουν-καταστρέψουν τόσο Θεσμούς όσο και Δημοτική Περιουσία. 

Για το ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 

Κόντος Απόστολος (επικεφαλής της παράταξης) 
Παπανικολάου Νικόλαος (δημοτικός σύμβουλος) 
Ντάτσης Κωνσταντίνος (δημοτικός σύμβουλος) 
Σκουλικίδης Χρήστος (τοπικός σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας)"