Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Συνεχίζεται ο "εμφύλιος"...

στην "Ένωση Δημοτών"...

Mετά την επιστολή του κ. Κοπελούσου (δείτε εδώ), μέσω της οποίας ασκούταν δριμεία κριτική στις κινήσεις του κ. Γεωργαμλή με βαρύτατους πολιτικούς χαρακτηρισμούς όπως (εξυπηρέτηση προσωπικών η άλλων ενδεχομένως συμφερόντων), ο κ. Γεωργαμλής θέλησε να απαντήσει με ανακοίνωση που απέστειλε για μία ακόμη φορά σε μέρος μόνο... του τοπικού τύπου.

Η επιλεκτική μάλιστα ενημέρωση είναι τόσο επιλεκτική..., που η σχετική δήλωση δεν έχει αναρτηθεί καν... στο επίσημο blog της παράταξής του!  

Όμως αυτά είναι τα επουσιώδη..., το σημαντικότερο είναι ότι ο επικεφαλής της "Ένωσης Δημοτών", δεν μπορεί τυπικά να διαγράψει τον κ. Κοπελούσο από την παράταξη, για αυτό χρησιμοποιεί φράσεις όπως... "...Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Κοπελούσος, έκανε, με το περιεχόμενο δήλωσής του και επίσημα γνωστό, αυτό που όλοι στην πόλη μας γνωρίζουν. Ότι δηλαδή βρίσκεται ουσιαστικά εκτός της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ...", διότι για αυτό απαιτούνται τα 2/3 των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων. Απαιτείται με λίγα λόγια και η σύμφωνη γνώμη του κ. Γιάννη Τομπούλογλου, που μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση για όλα τα παραπάνω. 

Αντίθετα υπάρχει το ενδεχόμενο οι υπόλοιποι δύο σύμβουλοι του συνδυασμού να συνηγορήσουν στο ότι... ο ίδιος ο κ. Γεωργαμλής δεν ανήκει στην παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής!!! Τυπικά μικρή σημασία έχει αν αυτό μπορεί να γίνει. Όπως και να 'χει όμως θα πρόκειται για κάτι αν μη τι άλλω πρωτοφανές...

Εν κατακλείδι, το θέμα για την "Ένωση Δημοτών" είναι σε κάθε περίπτωση σημαντικό, διότι μιλάμε για μία "εμφύλια σύγκρουση" στην οποία εμπλέκονται οι 2 από τους 3 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού...,  με ότι αυτό συνεπάγεται, 15 μόλις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές! 

Όμως δεν νομίζουμε ότι είναι το ίδιο σημαντικό για τους κατοίκους του δήμου μας, οι οποίοι σίγουρα επιζητούν να βλέπουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να έχουν συνοχή και με τις ουσιώδεις παρεμβάσεις τους να βελτιώνουν τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της διοίκησης. Ειδικά όταν οι αδυναμίες... της εκάστοτε διοίκησης είναι κάτι παραπάνω από χτυπητές.