Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Σχολιασμός της επικαιρότητας...


από τον Σπύρο Καβακόπουλο:

Ζώνες ασφαλείας και Προληπτικές εξετάσεις Κουρουμπλή 

Αν θυμάμαι καλά, ήταν αρχές του 1980 όταν έγινε υποχρεωτική η τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας στα ΙΧ. Ξεσηκώθηκαν τότε οι πάντες, λέγοντας ότι στο υπουργείο συγκοινωνιών τα πιάνουν και ένα σωρό αθλιότητες. Ευτυχώς το μέτρο εφαρμόστηκε και έτσι σώζονται χιλιάδες ζωές. Τώρα βγαίνει ο κος Κουρουμπλής, γνωρίζει τη σκέψη του για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις καρκίνων με ψηλή συχνότητα στη χώρα μας, εξετάσεις για τις οποίες θα ειδοποιείται ο πολίτης και βγήκαν όλοι να «τον φάνε» όπως και για τις ζώνες. Φορείς, κόμματα, οργανώσεις, κόσμος κλπ και τι δεν του έσουραν και τι βλακείες λένε. Τι για φιλελεύθερες, τι για αυταρχικές πολιτικές, τι αντιδημοκράτη τον είπαν, τι, τι, τι. Η ίδια βλακεία, όπως και με τις ζώνες ασφαλείας και όπως αντιλαμβάνομαι, επειδή η συνωμοσιολογία είναι το αγαπημένο μας άθλημα, η πρόταση θα πάει στα σκουπίδια. Φίλοι μου το μέτρο είναι σωστό και μάλιστα πρέπει να είναι και υποχρεωτικό. Ένα ΕΣΥ που δεν έχει γάζες, φάρμακα, γιατρούς, δεν μπορεί να εξαντλείται οικονομικά από τις φοβερά κοστοβόρες θεραπείες καρκίνου που θα μπορούσαν να προληφθούν. Δεν μπορεί πάντα να τη πληρώνει ο συνετός πολίτης, επειδή κάποιοι ηθελημένα θα αδιαφορούν να κάνουν το χρέος τους έναντι του εαυτού τους και έναντι του πιθανού νόμου. Βέβαια οι ειδικές περιπτώσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, αλλά όχι και αυτοί που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την υγειά τους. Το φακελάκι στην κολονοσκόπιση είναι στα 30 με 40 Ε, με μια υποχρεωτική τέτοια εξέταση αυτό εξαφανίζεται, τι άλλο πρέπει κανείς να πει, για να καταλάβουμε. Υπόψη, ότι δεν πιστεύω καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βεβαίως και στον κο Κουρουμπλή. Το σωστό όμως θεωρώ υποχρέωσή μου να το υπερασπιστώ.
 ------------------------------------------------------------------------------------------ 

Τα έξη αυτονόητα "πολύ σκληρά μέτρα" των εταίρων 

Διαβάζω για τα πολύ σκληρά νέα 16 μέτρα - σοκ, που θα ψηφίσει η βουλή τον Αύγουστο, για να πάρει τη δόση των 20-25 δισ. ευρώ. Όμως 6 από τα 16, είναι αυτονόητα στις πολιτισμένες χώρες, άρα πως είναι σκληρά - σοκ; Η αριστερά που λέει ότι προσβλέπει σε κόσμο με δικαιοσύνη και ισότητα, γιατί δεν τα έχει πάρει εδώ και 7 μήνες; Τι την εμπόδιζε να τα πάρει από την πρώτη ημέρα στην εξουσία; Γιατί με το ζόρι να μάς τα επιβάλουν οι δανειστές μας; Να ποια είναι τα έξη σκληρά μέτρα σοκ, που αδυνατούμε να αντιληφθούμε τόσα χρόνια κρίσης, τόσα κόμματα, ότι από μόνοι μας έπρεπε να είχαμε πάρει. 1. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους. 2. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για «φακελάκια». 3. Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές. 4. Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων. 5. Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. 6. Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

 ------------------------------------------------------------------------------------------- 

Μαϊμουδιάριδες αλαμπουρνέζοι δημοσιογράφοι 

Όπως η αρχαία ελληνική λέξη κύπελλο από «μοντερνιά» έγινε από τους δημοσιογράφους κούπα, από τα αγγλικά, έτσι και η τριμερής συνεργασία έγινε «τρόϊκα», από τα ρωσικά. Τώρα που η τριμερής έγινε τετραμερής πως θα την ονομάσουμε, θα σκεφτήκανε. Στα ρωσικά φαίνεται δεν τους έβγαινε και σκεφτήκανε τον ιταλικό μουσικό όρο κουαρτέτο. Και δώστου τώρα στις ειδήσεις κουαρτέτο και όλο κουαρτέτο. Μάλλον το καινούργιο σύνθημα για τους δημοσιογράφους θα πρέπει να είναι: Μαϊμουδιάριδες, αλαμπουρνέζοι δημοσιογράφοι.