Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

H "Λαϊκή Συσπείρωση" για τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Την ώρα και τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα θα διαδηλώνουν ενάντια στο δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων του 3ου και χειρότερου μνημονίου που φέρνει στη Βουλή η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση με διαδικασίες- παρωδία, η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και στις 15 Ιούλη. Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά επιλέγει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να προωθείται η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής την ημέρα που υπάρχει απεργία στο Δημόσιο, την στιγμή που το ταξικό κίνημα καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα-καρμανιόλα. Πρόκειται για πολιτική επιλογή στήριξης της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις πλάτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, στάση περιφρόνησης των λαϊκών αγώνων. 

Είναι εξίσου υπόλογοι με την κυβέρνησή τους. Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 22 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια., μέρα ψήφισης του δεύτερου κύματος των αντιλαϊκών μέτρων, Αναλυτικά, το κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό! Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους. Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. 

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης! Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών. Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη! Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα».