Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Ενημερώσεις...

για καύσωνα και επιτροπή διαβούλευσης, από το δήμο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος λόγω του καύσωνα από Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 έως και την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 διαθέτει ως χώρους φιλοξενίας για τους άστεγους και όσους έχουν ανάγκη το ΚΑΠΗ Αγ. Μαρίνας οδός Θεσ/νίκης & Αμφίσσης Ν. Φιλαδέλφεια (τηλ.: 210 2759114) 

και το Κ.Α.Π.Η. Χαλκηδόνας οδός Ελ. Βενιζέλου 46 Νέα Χαλκηδόνα (τηλ.: 210 2531333).

 Ώρες λειτουργίας από 10π.μ. έως 19:00μ.μ.

--------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε την 29 Ιουνίου 2015 ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου, με θέμα το Τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που εκπόνησε ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης. Στην ζωηρή συζήτηση με τους συμμετέχοντες τέθηκαν πολλά θέματα σχετικά με τα σημαντικά προβλήματα της καθαριότητας, της ανακύκλωσης και της ποιότητας του περιβάλλοντος, στα οποία απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης. 

Το σχέδιο που προβλέπει τοποθέτηση ξεχωριστών κάδων για τη διαλογή στην πηγή χαρτιού, μετάλλου, γυαλιού, πλαστικού και βιοαποβλήτων (αποβλήτων κήπου και κουζίνας), επιδοκιμάστηκε σε γενικές γραμμές, αφού προβλέπει προοδευτική μείωση του κόστους διαχείρισης και εναρμονίζεται πλήρως με τις εθνικές και κοινοτικές κατευθύνσεις και στόχους. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων αφορούσαν κυρίως: 

- Τη διακριτή συλλογή των κλαδεμάτων των δημοτών, την ενημέρωσή τους και την γρήγορη ανταπόκριση του Δήμου, ώστε να μην αποτελούν εστίες ρύπανσης και αναμιγνύονται με κοινά σκουπίδια. Τα κλαδέματα, όταν συλλέγονται καθαρά, οδηγούνται από τον Δήμο προς κομποστοποίηση και δεν χρεώνεται ούτε ο Δήμος ούτε οι δημότες. 

- Τη μέριμνα ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την συμμετοχή στην ανακύκλωση 

- Τη χαρτογραφική καταγραφή των θέσεων των κάδων και την καλύτερη κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες 

- Την καμπάνια ενημέρωσης ευαισθητοποίησης με έμφαση στις μικρές ηλικίες και στα σχολεία. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες διαβούλευσης στα τοπικά συμβούλια και μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο πριν να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου:  

http://www.neafiladelfeia.gr/default.aspx?pid=159&langid=1&rowid=809 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων