Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Ποιος να το πίστευε

Γράφει ο Σπύρος Καβακόπουλος

Ποιος να το πίστευε 

Ποιος να το πίστευε ότι το κόμμα του Ηλία Ηλιού, Λεωνίδα Κύρκου, Ανδρέα Λεντάκη, Μιχάλη Παπαγιαννάκη και άλλων εξαίρετων μορφών της αριστεράς, θα έβγαζε τόσο μεγάλους ψεύτες και λαϊκιστές. 

Είναι φοβερό οι διάδοχοι των μεγάλων αυτών ανδρών, να κάνουν τον Σαμαρά, Καραμανλή, Βενιζέλο, Παπανδρέου Γιώργο και Ανδρέα, να φαίνονται αγγελάκια μπροστά τους. Ποιος να το πίστευε, ότι θα σταματούσαν οι τράπεζες να δίνουν συντάξεις και στους τουρίστες χρήματα. Ποιος να το πίστευε ότι οι «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», θα ήταν αυτοί από τους οποίους ευελπιστεί η κυβέρνηση να βοηθηθεί. 

Ποιος να το πίστευε ότι οι δήθεν τσαμπουκάδες και νταηλίκια, όπως επίσης ΕΝΦΙΑ, άνεργοι, Θεσαλονίκες, κ.α. ήταν ένας απέραντος λαϊκισμός. Μας φταίνε όλοι εκτός από μας. Οι καλοί μας γείτονες με τη μεγάλη Αλβανία, τα Σκόπια, την Τουρκία χαίρονται ιδιαιτέρως για τη χαμένη πλέον διαπραγματευτική μας ισχύ και προσαρμόζουν τα εθνικιστικά τους σχέδιά, στα νέα δεδομένα. 

Ακόμη και ο Βούλγαρος υπουργός μας απαξίωσε, ώρα να ξυπνήσουν και σ’ αυτόν οι γνωστές απαιτήσεις με το λιμάνι της Καβάλας. Εύχομαι τα προβλήματα να σταματήσουν μόνο στα οικονομικά, ανεργία και πείνα.