Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Ενημερώσεις τις δημοτικής αρχής

... για την ανακύκλωση απορριμμάτων και δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες

«Ανακυκλώνουμε στην πηγή», το σχέδιο των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Την Τρίτη 9 Ιουνίου, στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Φιλαδέλφειας κοινή σύσκεψη των Δημάρχων Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, Ν. Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλου, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων καθαριότητας, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων και των 4 Δήμων. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε το σχέδιο δράσης με τίτλο «Ανακυκλώνουμε στην πηγή», το οποίο παρουσιάσθηκε από τη Δέσποινα Σπανούδη, χημικό μηχανικό, συνεργάτη του δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που είχε και την ευθύνη για τη σύνταξή του. 

Το επόμενο διάστημα το σχέδιο θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Δήμων, ώστε να γίνουν σχόλια και παρατηρήσεις από φορείς και δημότες. Παράλληλα οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να υποβάλουν ένα κοινό υπόμνημα με άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπονται στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το ΥΠΑΠΕΝ. Πρόκειται για απαραίτητες θεσμικές και νομικές ρυθμίσεις προκειμένου οι Δήμοι να είναι πραγματικά σε θέση να διαχειρίζονται τα απορρίμματά τους, με την μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών και τα καλύτερα αποτελέσματα για το περιβάλλον. Μέχρι τότε οι Δήμαρχοι θεωρούν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιβληθεί το επιπλέον τέλος διάθεσης που προβλέπεται από το 2016, γιατί αυτό θα καταλήξει σε πρόσθετα δημοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες. 

Τέλος οι τέσσερις Δήμαρχοι, διεκδικούν τη χρηματοδότηση του σχεδίου τόσο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Αττικής, όσο και από τα αντίστοιχα διατομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ & ΕΠΑΝΕΚ). Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια ριζική αλλαγή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και στη συνεργασία των πολιτών, της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας για ένα καθημερινό και μείζον ζήτημα των σύγχρονων κοινωνιών. Το σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλαδέλφειας –Χαλκηδόνος.

 http://www.filadelfeia-dimos.gr/default.aspx?pid=159&langid=1&rowid=809 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων --------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνος δίνει τη δυνατότητα σε άπορους Δημότες και κάτοικους να έχουν δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες συμβουλευτικής αλλά και δήλωσης εισοδημάτων σε συνεργασία με λογιστές της περιοχής που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Η δυνατότητα αυτή δίνεται άμεσα λόγω της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων. 

Καλούνται όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να απευθύνονται στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στο τηλέφωνο 210–2532047 (εσωτ. 306). Οι δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες θα παρέχονται κάθε Τετάρτη από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας. 

Πρώτη Τετάρτη λειτουργίας είναι η Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων