Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

"Η δικιά μας σκοτεινή Αμερική"

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα του cine strouga

Το θερινό σινεμά στην πίσω αυλή της Στρούγκας εγκαινιάζεται για φέτος με ένα αφιέρωμα στα όνειρα των παιδιών της άλλης Αμερικής. 

Κυριακή 10 Μάη: «Ο αταίριαστος» Φράνσις Φορντ Κόπολα, 1983, διάρκεια 94΄ Ο Ράστι Τζέιμς, ένας αφηρημένος αλήτης παλεύει να ανταποκριθεί στη φήμη του θρυλικού μεγάλου του αδελφού και νοσταλγεί τις ημέρες που οι συμμορίες πολεμούσαν μεταξύ τους. 

Κυριακή 17 Μάη: «Arizona Dream» Εμίρ Κουστουρίτσα, 1992, διάρκεια 142΄ Ένας Εσκιμώος γυρίζει με το έλκηθρό του στο σπίτι με ένα φρεσκοπιασμένο ψάρι. Στο μεταξύ, ο Άξελ βάζει ετικέτες σε ψάρια στη Νέα Υόρκη, δουλεύοντας για έναν φυσιοδίφη, μέχρι που πρέπει να πάει στην Αριζόνα για τον γάμο του θείου του... 

Κυριακή 24 Μάη: «Ο νεκρός» Τζιμ Τζάρμους, 1995, διάρκεια 121΄ Ο λογιστής Ουίλιαμ Μπλέικ, ενώ προσπαθεί να διαφύγει αφού έχει διαπράξει φόνο, γνωρίζει έναν παράξενο Ινδιάνο με το όνομα Κανένας που τον προετοιμάζει για το ταξίδι του στον κόσμο των πνευμάτων. 

Κατάληψη Στρούγκα αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Δεκελείας 116, Ν. Φιλαδέλφεια Οι προβολές αρχίζουν στις 9 το βράδυ Είσοδος ελεύθερη