Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Tώρα είναι η ώρα για τους ψεκασμούς!!!

Θα κινηθούν έγκαιρα οι αρμόδιοι;;;

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων και το ρεπορτάζ του myota.gr 

"Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής για πρώτη φορά εγκαίρως, με βάση βέβαια και την συσσωρευμένη εμπειρία ξεκινά Μεγάλη Τρίτη τον 1ο κύκλο εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και καλεί τους δήμους να πράξουν το ίδιο στην δική τους κλίμακα. 

Η τεράστια αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχει γίνει τα τελευταία χρόνια τρία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που κινητοποίησε και τις κρατικές υπηρεσίες υγείας. 

 Η αύξηση των κουνουπιών εκτός από το ότι προκαλούν υψηλό βαθμό δυσφορίας στους πολίτες, δημιουργούν περιορισμό και απομόνωση, αυξάνουν σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση ενέργειας από τα αιρκοντίσιον, δημιουργούν και σοβαρά θέματα υγείας και μετάδοσης ασθενειών. Οταν όμως έρχεται το πρόβλημα είναι πολύ αργά. Οι προνύμφες έχουν εκκολαφτεί, τα κουνούπια έχουν φύγει από το έδαφος και τις φωλιές τους και η εξόντωσή τους καθίσταται πολύ δύσκολη και άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. 

 Οπως διατυπώνεται εδώ και αρκετά χρόνια όταν δημιουργείται το πρόβλημα, τον Απρίλιο πρέπει να γίνουν οι ψεκασμοί".