Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

O καιρός του Πάσχα!

Οβελίας με λιακάδα! Τι λένε οι προβλέψεις...

Τη Μ. Τρίτη η θερμοκρασία θα πέσει. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές αλλά και χιόνια σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας 

 Η Μ. Τετάρτη θα είναι η πιο ψυχρή ημέρα της εβδομάδας. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και άλλο και θα κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Εκτός από τις βροχές στα ηπειρωτικά και τα χιόνια στα ορεινά (ακόμα και της Πελοποννήσου) δεν αποκλείεται να χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες θα φτάνουν τα 7 και το βράδυ και τα 8 μποφόρ. 

 Το κρύο θα συνεχιστεί και την Μ. Πέμπτη με τους βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις (7- 8 μποφόρ). Στα δυτικά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, στα ανατολικά και νότια θα συνεχίζονται οι τοπικές βροχές αλλά και οι πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας (κάποια χιόνια θα πέσουν ακόμα και στα ορεινά της Κρήτης) 

 Τη Μ. Παρασκευή ο καιρός στα δυτικά και βόρεια θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Ο καιρός και στα ανατολικά και νότια θα αρχίσει να βελτιώνεται. 

 Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα αλλά και τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι και θερμοκρασία που σταδιακά θα ανεβαίνει και θα περάσει και τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.

πηγή: real.gr