Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Eαρινό Τουρνουά...

Στο Σκακιστικό όμιλο Ν.Φ.

«7ο Εαρινό Ανοικτό Τουρνουά Σ.Ο.Ν.Φ.» Εσωτερικό Πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ 2015

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας διοργανώνει το 7ο Εαρινό Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ. Θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, με εθνική και διεθνή αξιολόγηση, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων.

Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36. Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει δεκτή συμμετοχή σκακιστή που έχει αδικαιολόγητα εγκαταλείψει τουρνουά στο παρελθόν.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη (εκτός από τις 30/4) με έναρξη την Πέμπτη 16 Απριλίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια. Ώρα έναρξης των αγώνων ορίζεται η 6:00 μ.μ. 1ος γύρος Πέμπτη 16 Απριλίου ώρα 6:00 μμ 2ος γύρος Πέμπτη 23 Απριλίου ώρα 6:00 μμ 3ος γύρος Πέμπτη 7 Μαΐου ώρα 6:00 μμ 4ος γύρος Πέμπτη 14 Μαΐου ώρα 6:00 μμ 5ος γύρος Πέμπτη 21 Μαΐου ώρα 6:00 μμ 6ος γύρος Πέμπτη 28 Μαΐου ώρα 6:00 μμ 7ος γύρος Πέμπτη 4 Ιουνίου ώρα 6:00 μμ Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τωn δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στους δύο τελευταίους γύρους.

Ο Σ.Ο.Ν.Φ. διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Οι διοργανωτές μπορεί να επιτρέψουν λήψη φωτογραφιών στη διάρκεια των αγώνων για λόγους δημοσιότητας. Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή εκτός από τον τελευταίο. Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

 ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα. Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.

 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια: α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα, β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας, γ) Αριθμός νικών

 ΕΠΑΘΛΑ

Α) ΌΠΕΝ: θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά. Επίσης θα βραβευθεί η ωραιότερη παρτίδα της διοργάνωσης (όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής 1 πρότασης μέχρι και το τέλος του 6ου γύρου). Β) Εσωτερικό πρωτάθλημα του ΣΟΝΦ: Θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σκακιστές του ΣΟΝΦ. Για τον πρωταθλητή θα υπάρξει μερική ή ολική κάλυψη των εξόδων συμμετοχής σε ένα θερινό διεθνές τουρνουά του 2015. Ο 1ος παίκτης του ΣΟΝΦ με διεθνές ΕΛΟ<1700 αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στο κλειστό τουρνουά "Φθινόπωρο 2015".
 
Τα έπαθλα και η επιτροπή που θα κρίνει την ωραιότερη παρτίδα θα οριστικοποιηθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΙ 
Διευθυντής αγώνων είναι ο Μπαλάσκας Νικόλαος.
Διαιτητές Αγώνων είναι: επικεφαλής διαιτητής ο Δ.Δ. Βαζελάκης Οδυσσέας, διαιτητής η Ο.Δ. Μεσίρη Ευθυμία
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Σ.Ο.Ν.Φ. e-mail: sonfilad@yahoo.gr και τον Βαζελάκη Οδυσσέα τηλ.2102528417 και 6936877326 e-mail odvazelakis@gmail.com
 
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ 
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ  2117056447  -  www.sonf.gr