Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Σημαντικό έργο στην εκκλησία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Χαλκηδόνα - Ταπεινός αρωγός και το «νέο»

 
Η πορεία του κατηχητικού και η ταπεινή συμβολή της δημοτικής παράταξης του Γ. Αράπογλου "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία"!

Η πορεία του κατηχητικού της ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνας, ξεκινάει το Σεπτέμβρη του 2010 με πολύ λίγα παιδάκια και στο ρόλο του κατηχητή το πατέρα Δημήτριο Λουκίσσα.  

Χρόνο με το χρόνο η προσέλευση παιδιών αυξάνονταν με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο του 2012 να δημιουργηθεί η ανάγκη πρόσληψης ενός ακόμα ατόμου για να γίνεται πιο ομαλή και οργανωμένη η κατήχηση των παιδιών! Έτσι στην ομάδα του κατηχητικού προστέθηκε η κυρία Κωνσταντίνα, η οποία είναι θεολόγος και συμμετέχει ενεργά μέχρι και σήμερα στην κατήχηση των μικρών ενοριτών.
Μαζί της τα παιδιά πέρα από τις διάφορες δραστηριότητες που έκαναν στο χώρο της εκκλησίας έχουν επισκεφθεί και αρκετά μοναστήρια ως προσκυνηματικές εκδρομές με τη συνοδεία και των γονέων των παιδιών. Σήμερα υπάρχουν τρεις κατηχήτριες και τρεις βοηθοί που συμβάλουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των 55 παιδιών ηλικίας 3 έως 16 ετών. 

Το κατηχητικό πραγματοποιείται σε δύο αίθουσες, υπάρχει κουζίνα αποκλειστικά για τα παιδιά, όπου όλα τα παιδάκια παίρνουν πρωινό (προσφορά των Σούπερ Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Επίσης υπάρχουν προτζέκτορας, τηλεόραση μεγάλη, πίνακας και ηλεκτρονικός υπολογιστής. Όλα προσφορές από ενορίτες. 
Έχει δημιουργηθεί και ιστοσελίδα (δείτε την πατώντας εδώ) για ενημέρωση των παιδιών και των γονέων.  

Εκτός του κατηχητικού ο πατέρας Δημήτριος έχει αναλάβει και το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, που σε συνεργασία με τις κυρίες του φιλόπτωχου (και την ταπεινή συνδρομή της ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής της δημοτικής παράταξης «νέο»Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας) συνεχίζουν το αξιόλογο έργο που παρέλαβαν από τον πατέρα Παναγιώτη Βαρδουνιώτη.