Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Προπυλακισμοί (;)

για τον τρόπο εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου:


Την 18/02/2015 το Δ.Σ πήρε απόφαση για τα τέλη και τον τρόπο εορτασμού της Πρωτομαγιάς η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων εκτός από ένα παρών. 

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης αδειών για την τοποθέτηση πάγκων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου βρίσκονται σε καθημερινή βάση μεσάζοντες των μικροπωλητών, οι οποίοι με λεκτική και σωματική βία, ακόμη και με εμφάνιση όπλων, προπηλακίζουν τη δημοτική αρχή και τους μικροπωλητές με σκοπό να τους εμποδίσουν να πάρουν άδεια. 

Σήμερα, την τέταρτη μέρα της διαδικασίας αδειοδότησης, δε δίστασαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο και επιδεικνύοντας απειλητικά με όπλα δημότες και υπαλλήλους κατέλαβαν το χώρο της εισόδου και της υπηρεσίας εσόδων. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συμβάντων ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, η στάση των οποίων προκαλεί ερωτηματικά. Η Δημοτική Αρχή δε θα υποκύψει σε αυτές τις πρακτικές εκβιασμού. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αυτή η πόλη ανήκει στους κατοίκους της και σε κανένα άλλο. 

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων