Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Eκδήλωση στο chess square με θέμα "Ο Μπόμπι Φίσερ στην Αθήνα"

Tην Κυριακή 22 Μαρτίου

Tην Κυριακή 22.3, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Chess Square (Μακρυνίτσας 3, πλησίων σταθμού μετρό Αμπελόκηποι) το νέο σκακιστικό εντευκτήριο του ΣΟ Αμπελοκήπων και ΣΟ "Θωμάς Γεωργίου" με θέμα "1968: Ο Μπόμπι Φίσερ στην Αθήνα".
Εκείνη τη χρονιά ο θρυλικός γκράν μέτρ, που 4 χρόνια αργότερα θα στεφόταν 11ος παγκόσμιος πρωταθλητής, πέρασε από την Αθήνα όπου στις 31 Ιούλη αντιμετώπισε ταυτόχρονα, σε αγώνα σιμουλτανέ με χρονόμετρο, 5 έλληνες μέτρ, τους Αναστάσιο Αναστασόπουλο, Λάζαρο Βυζαντιάδη, Χρήστο Κόκκορη, Νίκο Ορνιθόπουλο και Γιώργο Τρικαλιώτη. Για την ιστορία, μόνο ο τελευταίος απέσπασε ισοπαλία, ενώ ο Αναστασόπουλος θα μπορούσε στην κρίσιμη στιγμή να βγάλει σημαντικό πλεονέκτημα
Η τελική θέση της παρτίδας Φίσερ - Τρικαλιώτης

Για το πέρασμα αυτό του Φίσερ από τη χώρα μας θα μιλήσουν οι τρεις από τους τότε αντιπάλους του Χρήστος Κόκκορης, Νίκος Ορνιθόπουλος και Γιώργος Τρικαλιώτης, καθώς και ο τελευταίος πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας πριν από την δικτατορία Αχιλλέας Μητσάκος.


Θα προβληθεί βίντεο από τα Επίκαιρα της εποχής, καθώς και οι παρτίδες του σε οθόνη, με ταυτόχρονη ανάλυση, και θα διανεμηθεί έντυπο, ενημερωτικό υλικό. Θα ακολουθήσει τουρνουά μπλιτς με ελεύθερη συμμετοχή. 

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πλατεία Κολοκοτρώνη 12-15 (Συγκρότημα ΟΕΚ Τρωάδος & Μανδηλαρά),
Νέα Φιλαδέλφεια 143 42 - τηλ 2117056447 - www.sonf.gr