Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Εκδικάστηκε η υπόθεση...

αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ

Πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση των προσφυγών κατά του άρθρου 42 και των διοικητικών πράξεων αυτού, 12 μέρες προθεσμία στους διαδίκους για την υποβολή υπομνημάτων έδωσε το ΣτΕ.

Μέσα σε περίπου 70 λεπτά ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των προσφυγών των «17» και του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας εις βάρος εμμέσως ή αμέσως του γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη. Η Ολομέλεια έδωσε στους διαδίκους προθεσμία 12 ημερών για να καταθέσουν υπομνήματα και έπειτα ν' αποφανθεί. Ο χρόνος κοινοποίησης της αποφασης είναι απροσδιόριστος.

Ο Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, εκπρόσωπος της ΑΕΚ στην Ολομέλεια του ΣτΕ ξεκαθάρισε πως τα οφέλη από το έργο θα είναι πολλά περισσότερα, από οποιοδήποτε άλλο σχέδιο που πιθανόν να εκπονηθεί. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια του ΣτΕ έθεσε το πλαίσιο και τα οφέλη που μπορεί ν' αποκομίσει η πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας μέσω του σχεδίου της «Αγια-Σοφιάς»: 

«Υπάρχουν δύο αποφάσεις του Δήμου που εγκρίνουν το σχέδιο. Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιείτο στη Ν.Φιλαδέλφεια. Προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα έχει τις ελάχιστες προδιαγραφές για να γίνει ένας ευρωπαϊκός αγώνας της ΟΥΕΦΑ. Θα υπάρχει πράσινο γύρω- γύρω επειδή υπάρχουν κατοικίες και δε θα πρέπει το γήπεδο να είναι κοντά σε αυτές. Από τα 6 στρέμματα τα 2,7 είναι για την ΑΕΚ και τα 3,3 θα είναι δημόσιος χώρος. Το έργο είναι απολύτως συμβατό με τις ισχύουσες προβλέψεις του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής. Δεν τροποποιεί σε τίποτα τις χρήσεις γης της περιοχής. Προβλέπεται συντελεστής δόμησης μικρότερος από αυτόν της περιοχής, υπάρχει μείωση των συμπληρωματικών χώρων κατά 78%. Προβλέπεται αφαίρεση 55 δέντρων από τα 6 στρέμματα και φύτευση 2012 δέντρων σε άλλη περιοχή. Δεν τίθεται θέμα περί αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αυτό θα είναι μια γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον».

Η δήλωση του Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κατά την αποχώρησή του από το ΣτΕ

«Δεν θα ήθελα να κάνω καμία δήλωση το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση. Η θέση του Δήμου της Ν. Φιλαδέλφειας είναι γνωστή», είπε ο Βασιλόπουλος.
Mε πληροφορίες από aekarena.gr