Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ενημερώσεις από...

την Δημοτική Αρχή...

Ξεκινά η λειτουργία Σχολής Γονέων στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος

 Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής πολιτικής, σχεδίασε σε συνεργασία με την Ομάδα εθελοντών επιστημόνων ψυχικής υγείας του Δήμου μας, μια σειρά δραστηριοτήτων οι οποίες αφορούν στην στήριξη των γονιών της πόλης μας, ώστε να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στο παιδαγωγικό τους έργο. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι η λειτουργία ‘’Σχολής Γονέων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος’’ όπου μαζί με τον σύλλογο γονέων, δημιούργησαν τις 2 πρώτες ομάδες συνάντησης γονιών. Το πρόγραμμα των συναντήσεων - οι οποίες θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα και θα έχουν δίωρη διάρκεια - θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Μαρτίου στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας με μία ομάδα η οποία θα λειτουργεί πρωί (11:00-13:00π.μ.) και μία δεύτερη ομάδα η οποία θα λειτουργεί απογευματινή ώρα (από τις 19:00μμ- 21:00μμ) στον ίδιο χώρο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα λήξει στο τέλος της Σχολικής χρονιάς, ενώ θα ανανεωθεί και θα εμπλουτιστεί σε δράσεις και θεματολογία, με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Την επιστημονική εποπτεία των συναντήσεων θα έχει ο κ. Μανουράς Βαγγέλης, Ψυχολόγος. 

Όσοι από τους γονείς επιθυμούν να ενημερωθούν ή να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Υπεύθυνη ενημέρωσης: κ Παλιούδη Ζωή, Κοινωνική Λειτουργός (Δημαρχείο Ν. Χαλκηδόνας: Οδός Αχαρνών 464 και Αγίων Αναργύρων, 3ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 210-2532047 (εσωτ.306) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες. «Η ζωή του Σχολειού ανήκει στο παιδί, όχι στους μεγάλους. ΄Ο,τι κακό υπάρχει εκεί οφείλεται στους μεγάλους. Το καλό μένει κατατυραννισμένο και κατάκλειστο στις ψυχές των παιδιών. Αυτό το καλό πρέπει να βοηθήσει ο δάσκαλος να βγει στο φως για να κυβερνήσει τη νεαρή αυτή ηλικία με την ξεχωριστή, ωραία, δημιουργική ατομικότητα». Μίλτος Κουντουράς

 Το 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας «Μίλτος Κουντουράς» προκήρυξε διαγωνισμό συγγραφής δοκιμίου – έκθεσης με θέμα: «Το σχολείο που ονειρεύομαι…». 

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τα θέματα της εκπαίδευσης, σάς στέλνουμε συνημμένα την προκήρυξη του διαγωνισμού και παρακαλούμε να την προβάλετε στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή της έκδοσής σας. Ιστότοπος του διαγωνισμού: miltos-kountouras-contest.weebly.com 

 Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του 3ου Λυκείου      Η Πρόεδρος της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού

Αθανάσιος Κιούσης                          Ευαγγελία Καπετάνου

 Συνάντηση του Δήμου με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

 Συνάντηση με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πραγματοποίησε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.κ Μιχάλης Λάλος και Γιάννης Καλαμπόκης. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε στο Σύλλογο το σχέδιο κανονιστικής που αφορά στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα, προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του χώρου για την πρόταση του Δήμου και να καταθέσουν τις παρατηρήσεις ή βελτιώσεις τους, στα πλαίσια της διαβούλευσης που ξεκινά η Δημοτική Αρχή για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων και την ψήφιση του σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.