Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντική είδηση!

Διαβάστε το ρεπορτάζ του 902.gr

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, όταν κατά τη διάρκεια της βροχής κατέρρευσε ο εξωτερικός περίβολος του σχολείου.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών, η κατάρρευση ήταν αναμενόμενη, καθώς κατά τη διάρκεια της περασμένης ισχυρής βροχόπτωσης είχε ήδη πέσει ένα μικρό τμήμα του τοίχου! Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Συλλόγου Γονέων προς το δήμο για την επισκευή του, αναφέρθηκε από το γραφείο του Δημάρχου Α. Βασιλόπουλου (που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), ότι μπορούν οι γονείς να τον επισκευάσουν εθελοντικά...

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πίσω από τον περίβολο υπάρχουν ψηλά πεύκα και κυπαρίσσια τα οποία πλέον βρίσκονται «στον αέρα», με άμεσο κίνδυνο να πέσουν. Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, τα μέλη του οποίου δεσμεύτηκαν να πιέσουν τη δημοτική αρχή όχι μόνο για την άμεση επισκευή του περιβόλου, αλλά για τη συνολική επανακατασκευή του, καθώς ο τοίχος έχει χτιστεί μόνο με τσιμεντόλιθους, χωρίς θεμέλια, καθώς και για την άμεση λήψη μέτρων για να μην καταρρεύσουν τα δέντρα.

Πηγή: 902.gr

Παραθέτουμε και την απάντηση της Δημοτικής Αρχής:

Το βράδυ της Τετάρτης και έπειτα από ισχυρές βροχές, κατέρρευσε τμήμα της μάντρας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας . Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και η Διεύθυνση καθαριότητας προέβησαν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα, έτσι ώστε το σχολείο να λειτουργήσει άμεσα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των καθηγητών και των εκπαιδευτικών. Η δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας εξ αρχής το πρόβλημα των εγκαταστάσεων του 3ου Δημοτικού, έχει θέσει το ζήτημα στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων(ΟΣΚ) και στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε» κ. Δρούλια στη συνάντηση που είχε μαζί του στις 13 Νοεμβρίου, με σκοπό να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση της μάντρας.