Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Aνακοινώσεις...

Της διοίκησης του δήμου...


Ψήφισμα του Δήμου για Παιδικούς Σταθμούς

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία την ανάληψη δράσεων για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα αλλά και τα διαρκή προβλήματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Επειδή η Κυβέρνηση ακολουθεί συστηματικά μία πολιτική μείωσης της χρηματοδότησης, μείωσης των μόνιμων εργαζομένων και εγκατάλειψης των κτηριακών εγκαταστάσεων, οι παιδικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Η απόφαση του Δήμου συνίσταται στην κοινή διεκδίκηση αιρετών, γονέων και εργαζόμενων για αξιοπρεπείς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς. Για τη διεκδίκηση αυτή, ο Δήμος θα επιδιώξει συντονισμό με άλλες δημοτικές αρχές. Ο κ. Δήμαρχος πρότεινε το ακόλουθο ψήφισμα και το Δημοτικό Συμβούλιο το υιοθέτησε με την υπ. αριθμ. 186/2014 απόφασή του. Το ψήφισμα είναι το εξής: “Το Δ.Σ. του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εκφράζει την ομόφωνη αντίθεσή του στην κυβερνητική πολιτική στο ζήτημα των Παιδικών Σταθμών. 

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας πιστά τις νεοφιλελεύθερες εντολές της τρόικας, οδηγεί στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με συνέπεια χιλιάδες παιδιά των λαϊκών οικογενειών να μένουν εκτός. Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση των δημόσιων και δωρεάν Παιδικών Σταθμών από την κυβέρνηση μέσα από τη διαμόρφωση ενός κοινού αγωνιστικού μετώπου αιρετών, γονέων, εκπαιδευτικών καθώς και στο συντονισμό με άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, προκειμένου να δοθεί λύση σ΄ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα. - Να δοθεί εδώ και τώρα ένα τέλος στον εμπαιγμό της μη υπογραφής συμβάσεων εργασίας για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.” Κατά του εισαχθέντος από τον κ. Δήμαρχο ψηφίσματος, δήλωσαν ότι τάσσονται οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Λ.Γεωργαμλής και Χ.Κοπελούσος, λευκό ψήφισαν οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Ι.Τομπούλογλου και Δ.Ε.Γκούμα, ενώ ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γ.Αράπογλου απείχε από την διεξαχθείσα ψηφοφορία.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ «ΑΛSOS. ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΣΟΣ, ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» 

 Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου, η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας θέλουν να ευχαριστήσουνόλους όσους συνεισέφεραν στο να πραγματοποιηθεί η πολύ επιτυχημένη δράση «ΑΛSOS. Φροντίζουμε το άλσος, χαιρόμαστε το δάσος» την Κυριακή στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τον σύλλογο «Πολιτιστική Αναγέννηση», τον σύλλογο Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «Δ. Υψηλάντης», τον φιλοζωικό σύλλογο Ν. Φιλαδέλφειας, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας «Μ. Μπότσαρης», καθώς επίσης τη λαϊκή συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, το Κοινωνικό Ιατρείο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας- Ν. Ιωνίας και περιχώρων, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Ν. Φιλαδέλφειας και τέλος τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμεκαταστηματάρχες και επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι συνέδραμαν στο να πραγματοποιηθεί η δράση χωρίς να ξοδευτεί το παραμικρό ποσό από το ταμείο του Δήμου, την εταιρία διαχείρισης & προστασίας περιβάλλοντος «ΥΛΗ», την εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε, το Σωματείο Επαγγελματιών Πωλητών της Β΄Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο, την εταιρία VECHRO, το studio ηχοληψίας Recover, το εστιατόριο Σουβλακούπολη, το καφε- μεζεδοπωλείο Καφέ- Μεζέ, τα μεζεδοπωλείο- ρακάδικοbyρακί, τα καταστήματα: Εν αυθρία, Κρίνος, Αυλή, Λεμονόκηπος, Agavita, AlphaTriad, Bonbon, NancySport, το φωτογραφείο studio Σχίζας, την εταιρία οικοδομικών υλικών Κουρεμένος, το φαρμακείο της κ. Δημητρακοπούλου και τέλος την κα Αλεξάνδρα Νασιούλα για το καλλιτεχνικό εργαστήρι και τον EACcertifiedarboristκ. Μηνά Τσακιρίδη. 

Ευχαριστούμε επίσης για τη συμμετοχή τους το 1ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαφέλφειας, το 3ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας, το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, αλλά και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας. Το Σώμα Ελλήνων Οδηγών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ν. Φιλαδέλφειας, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Χαλκηδόνας, καθώς και τον Α.Ο.Ν.Φ. ΑΤΤΑΛΟΣ, τον Α.Ο Πρόοδος Χαλκηδονικός και τον Α.Σ Ευ Αγωνίζεσθαι. Ειδικό ευχαριστήριο θέλουμε να απευθύνουμε για την προσφορά τους στο μουσικό συγκρότημα Εncardia, το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, το ραδιόφωνο 105,5 Στο Κόκκινο, την Αλληλεγγύη για Όλους, το Τρένο της αλληλεγγύης- Πρωτοβουλία κατοίκων Αγ. Αναργύρων- Καματερού, την Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης και βέβαια όλους τους πολίτες που με την παρουσία τους στήριξαν και αγκάλιασαν αυτή τη προσπάθεια για το άλσος της περιοχής μας. Η δράση αυτή ήταν η αρχή μίας προσπάθειας ευαισθητοποίησης, που επιδιώκουμε να φέρει τους πολίτες –και ιδιαίτερα τους νέους- κοντά στο άλσος και να κάνει τον αγώνα για τη σωτηρία του, αγώνα όλης της πόλης. Κατανοούμε, βέβαια, πως η ανάπλαση του άλσους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία δεν λύνεται μόνο με πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, γι’ αυτό και έχουμε εργαστεί σκληρά για να επιτύχουμε την εφαρμογή της μελέτης, η οποία είχε εκπονηθεί επί δημαρχίας Σ. Κόντου και έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής.


Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας την Τετάρτη 

Με μεγάλη χαρά ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Παπαϊωάννου με τίτλο «η Αθήνα που αντιστέκεται» στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς. Θα φιλοξενηθούν μοναδικές φωτογραφίες από την Αθήνα της κατοχής και της αντίστασης. Η Βούλα Παπαϊωάννου με το φακό της απαθανάτισε τη , λίγο ως πολύ, γνωστή πλευρά του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στα μετόπισθεν αλλά και το δράμα του λιμού, που προκάλεσαν οι κατακτητές στο λαό μας. 

 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αυτή την Τετάρτη 22/10, στις 20.00 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ (Δεκελείας 152, τηλ. 213-2049156). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28/11, Δευτέρα- Παρασκευή και ώρες 09:00-14:00 & 18:00-20:00. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν οργανωμένες ξεναγήσεις, για τις οποίες μπορείτε να πληροφορηθείτε περαιτέρω στο τηλέφωνο 213- 2049156 (από 09:00 έως 14:00).